Amsterdam-Champagne Ardennen

Amsterdam – Champagne Ardennen
11-22 augustus 2010

Een stukje fietsen, dit idee ontstaat zeer spontaan. Ik heb bijna 2 weken vrij. Wat ik die weken ga doen weet ik nog niet. Jeremy uit Canada mailt me via warmshowers. Hij en Isaac willen graag komen overnachten in Soest op vrijdag. Normaliter ben ik dan vrij, maar omdat ik nu werk wil afronden voor mijn vakantie werk ik. Het is prima dat ze komen mail ik, maar ik weet niet precies hoe laat ik er ben. Jeremy antwoordt me dat ze dan rond 18.30 uur komen en boodschappen mee zullen nemen. Met een volle tas groenten en drie flessen wijn staan ze voor mijn deur.
We koken gezellig. Jeremy vraagt mijn beweegredenen om lid te zijn van warmshowers. Ik vind het leuk andere fietsreizigers te ontmoeten, vind het zelf ook leuk als ik elders ontvangen word èn  daarnaast heb ik als ik gasten over de vloer heb, zelf ook een vakantiereisgevoel.
De ochtend erna grap ik, als hij de afwas aan het doen is, dat mijn echte beweegreden is, dat mijn afwas dan gedaan wordt.

 

Ik fiets een stukje, via de heide bij Hilversum,  mee richting Amsterdam. Jeremy vraagt waarom ik niet nog een dag meefiets als ik toch vakantie heb. Dinsdag a.s. heb ik nog een afspraak in Utrecht. Aangezien zij zich in en rond Amsterdam een aantal dagen willen vermaken, spreken we af dat ik dan woensdagochtend naar Amsterdam kom treinen.

 

Ik fiets  niet mee naar Parijs, omdat ik recent zelf al die kant op gefietst ben.  Zin om de relatief zware tent, van 4 kilo, mee te nemen heb ik niet. Maar Isaac en Jeremy hebben een 3 persoonstent, dus kan ik warmpjes tussen hun in liggen;-)

Het idee is ook vlot geboren dat ik nog door fiets naar Christel, Jack en Lente die in de Champagne Ardennen op vakantie zijn. Vervolgens kan ik dan met hun mee terugrijden. Zij hebben een vouwwagen van de familie geleend, waar we prima mijn fiets op kunnen binden.

Ik fiets 3 dagen met Jeremy en Isaac. Eén nacht slapen we gezamenlijk in een tent. De andere 2 nachten bij warmshoweradressen in België.  Bij Gert in Merksplas en Nico in Beringen.  Bij Gert logeren we in een stacaravan; ’s ochtends hebben we een mooi zicht op de weilanden waar de nevel boven hangt. De route gaat o.a. via het Groene Hart, Kinderdijk, de polder richting Dordrecht en weer verder.

 

Daarna fiets ik in een dag of 5 door naar Christel. Onderweg overnacht ik in hostels en hotelletjes.  Deels gaat het langs de Maas en ik kom door het gebied van Jeanne D’Arc. Aan een broodautomaat langs de weg, moet ik nog wennen.

 

Jack smst me dat ik maar flink door moet fietsen. Een tijdje geleden motiveerde ik bij mam in Deventer,  Lente te gaan lopen. Wat had ze een plezier dat ze het lopen ontdekte.  Ze was niet te stoppen. De afgelopen periode is ze niet echt verder gegaan met lopen, vandaar dat het hoog tijd is dat ik kom. Het oneffen terrein heeft ongetwijfeld invloed dat lopen extra spannend is voor haar.

We rijden een rondje mee met de groep op de boerentractor en eten en drinken daarna wat bij de boer van de camping. En de barbecue gaat ook nog aan.

Na een paar dagen reizen we gezellig samen terug.