Kerstroute: Den Haag- Middelburg-Zierikzee

Deels witte na-kerst

Vrijdag 26 december (108 km)
De kerst wordt een combinatie van activiteit en ontspanning. Op 1e kerstdag fietsen we van Den Haag naar Hotel De Nieuwe Doelen in Middelburg. Het is half bewolkt, soms grijs, met matige tegenwind.
Onderweg fietsen we langs het huis in Hellevoetsluis waar Michiel is opgegroeid en langs het adres in Serooskerke waar zijn ouders later naar toe verhuisd zijn.
’s Avonds eten we een pizza.

Zaterdag 27 december (37 km)

Vandaag fietsen we door naar Zierikzee waar we Michiels moeder en zus ontmoeten. Voor mij is het de eerste ontmoeting met hen. Het weer is totaal anders dan gisteren. We fietsen door een winters landschap en op de Zeelandbrug hebben we forse wind, minimaal windkracht 6, tegen.

Michiels familie weet niet dat we per fiets komen en is bovendien gewend dat Michiel eerder later dan vroeger arriveert. Als we dan ook voor de indicatietijd, ingepakt in onze regenkleding, aanbellen, zie ik -ondanks dat ik Michiels moeder nog niet ken- dat zij Michiel niet direct herkent. Als het na een paar seconden doordringt, moet ik enorm lachen…..mogelijk een typische kennismaking.
’s Avonds koken wij… gevulde Portobello en meer.

Zondag 28 december (4 km)

Het plan is om naar Goes te fietsen en daar de trein te pakken. Eenmaal bij de  Zeelandbrug blijkt deze spekglad. We vinden het onverantwoord en niet te doen om hier te fietsen. Als we al vooruit komen, zal bij een eventuele valpartij geen enkele automobilist dat zien, aangezien de rijbaan middels een wandje gescheiden is van het fietspad, en de auto’s redelijk hard morgen rijden.

Bij de bushalte zien we dat er elk moment een bus kan komen. We besluiten te kijken of we mogelijk, de brug over, mee mogen liften. Zo niet, dan kunnen we mogelijk, door Michiels moeder en zusje, met de auto’s gebracht worden.

De bus is leeg, de chauffeur gaat akkoord, en hij biedt ons zelfs aan mee door te rijden naar het station.

Onderweg besluit ik last minute vrienden in Dordrecht een berichtje te sturen; mogelijk kunnen we nog even aanwaaien. Ze hebben al bezoek, maar het komt prima uit en we hebben er een gezellig avondje alvorens terug te reizen naar Den Haag.